Akikre büszkék vagyunk

ÁSZÉV versenyeredmények

Az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén Rendészeti és közszolgálati ismeretek tantárgyból kiemelkedő eredményeket értek el tanulóink az országos döntőben:

Novák Dóra 12. D 2. hely
Csóri Dzsenifer 12. D 4. hely
Pucz András 12. D 11. hely
Pinizsi Petra 12. D  14. hely

  Felkészítőjük Dr. Herke Tamás volt.

További szép sikerek is születtek:

Autó- és repülőgép-szerelési ismeretek tantárgyból Kővári Dávid 12. E országos 20. helyezett lett
(felkészítő tanára Kovencz András),

Sport ismeretek tantárgyból Hartman Dávid 12. K szintén 20. helyezést ért el
(felkészítő tanára Somi Attila)

Gépgyártás-technológiai ismeretek tantárgyból Waldherr Gábor György 12. G osztályos tanuló 29. helyezett lett
(felkészítő tanára Hajgató Sándor)

Gratulálunk diákjainknak és felkészítőiknek!

 

A Bolyai Matematika Csapatverseny Országos döntőjének 3. helyezettje a Gépész csapata

A Bolyai Matematika Csapatversenyt 2004 óta rendezik meg, eleinte csak általános iskolák felső tagozatos diákjai számára, 2014-től pedig gimnáziumi és szakgimnáziumi/szakközépiskolai kategóriákban is.

A 2019/2020-as tanévben az egész ország, illetve Erdély területén hirdették meg, 9-12. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, az egyes kategóriák nevezőit több körzetre bontva. Minden olyan körzetből, ahol egy évfolyamon legalább 5 csapat indult, a kategória első helyezettje meghívást nyert a verseny döntőjére.

Az idei körzeti fordulóra 2020. január 10-én került sor, ahol a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 12. I osztályos tanulóiból álló csapata első helyezést ért el, így bejutott a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumban 2020. február 29-én megrendezett országos döntőbe. A döntő egy 60 perces írásbeli fordulóból állt, melyen 9 feleletválasztós és egy részletes kidolgozást igénylő feladatot kellett megoldani.

A fiúk itt sem okoztak csalódást, az országos fordulón is felállhattak a dobogóra, 3. helyezést értek el.

Gratulálunk nekik!

A csapat tagjai: Dak Patrik, Draskovics Dániel, Hamberger Máté és Schmal Roland
 

Rendvédelmi vetélkedő

2020. 02. 19-én a KSZC Rudnay Gyula Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma  pályaorientációs rendezvény keretében rendvédelmi vetélkedőt rendezett.

 Iskolánkat a 11. D osztály 4 fős csapata képviselte, akik a 10 induló iskola közül a 2. helyen végeztek.
A tanulók 5 versenyszámban mérték össze tudásukat, a verseny során kézügyességükre, felkészültségükre és kreativitásukra is szükség volt.
A szabadulószoba, a lövészeti feladat és az akadálypálya mellett izgalmas kihívást rejtett a nyomfejtés, melynek során bűnügyi esetekről szóló novellákat kellett elolvasni, és a szövegek segítségével megfejteni a bűncselekményhez kapcsolódó rejtélyeket.

A csapat élményekben gazdagon és elégedetten indulhatott hazafelé kora délután   az izgalmas és sikeres verseny után.
A csapatunk tagjai: Domján Richárd, Tanács Zoltán, Orbán Réka, Szávity Kristóf

Elismerték a legjobb kadét tanulókat

Az első félévben elért jó tanulmányi eredményéért hat honvéd kadét kapott a KSZC Eötvös Loránd műszaki szakgimnáziumban ezüst levéllel díszített állományjelzőt.
Balogh Blankának, Bátorfi Rolandnak, Fentős Lórántnak, Hatta Zalánnak, Somodi Szilviának és Szili Natáliának a Magyar Honvédség megyei szervezetének képviseletében, Nevelős László alezredes adta át az elismeréseket. A legjobb tanulót külön megajándékozta a parancsnok, Szili Natália egy paracord karkötőt is átvehetett Nevelős Lászlótól. A rendszer bevezetésével a cél, hogy így is motiválják a tanulókat a minél jobb eredmény elérésére, az arany levelet 4,5-es átlag fölött lehet kiérdemelni. Kaposváron 33 diákkal, tavaly szeptemberben indult először kadétképzés, 11 lány és 22 fiú tett fogadalmat a Gépészben.   

 

Szolgálati emlékérmet kapott az Eötvös pedagógusa

Professzor Dr. Kásler Miklós miniszter Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést adományozott a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma pedagógusának, Deutsch Istvánnak. A díjat Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója 2019. december 19-én adta át a 40 éve a pedagógus pályán dolgozó pedagógusnak.

 

Rajzverseny – „Az én Kaposvárom”

Iskolánk tanulói Finta Ágnes 10/A és Bajna Ádám 12/A. egy a kaposvári Bábszíntéren zajlott záró rendezvény keretében ajándékokat vehettek át „Az én Kaposvárom” 2019/nyár és 2019/ősz versenyen elért eredményeikért 2019. december 9-én.

A nyári rajzpályázaton Ági II., Ádám pedig I. helyezést ért el. Az őszi megmérettetésen Ádám elhozta a III. helyezést is. Rajzaikat a többi indulóval együtt kiállították. Felkészítő tanáruk: Nyári Milán

 

Elismerésben részesültek a kaposvári Eötvös tanárai

Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma pedagógusai elismerő oklevelet vehettek át a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. által meghirdetett „Az Év Tanára Díj – Kaposvár, 2018/19” díjátadóján.
Laki Piroska és Ferka Gabriella a matematika tantárgy, Paluska Hajnalka és Széki Tibor az informatika tanításába fektetett energiájának és odaadásának elismeréseként.
A Díj keretében a matematika, fizika, kémia, és informatika tantárgyakat oktató pedagógusok kaptak elismerést e tantárgyak oktatása területén végzett pedagógiai munkájukért.
A Díj átadásának célja, hogy támogassa azon pedagógusokat, akik lelkiismeretes és törekvő munkát végeznek és a kötelezőnél sokkal többet fektetnek bele a tanításba, a tantárgy megszerettetésébe, népszerűsítésébe, a diákjaik motiválásába és az önképzésbe.
Nem titkolt szándék, hogy kiemelt figyelmet kapjon a helyi természettudományos oktatás, hiszen a munkaerő-piaci igények egyre jobban rávilágítanak ennek fontosságára.

 

8 tanulónk részesült a Kaposvár Számít Rád program ösztöndíjában

 

A Kaposvár Számít Rád program 2019 őszén hirdette meg pályázatát, melynek célja, hogy a sikeres tanulmányokat folytató tanulók szakmájuk megszerzése után városunkban vállaljanak munkát, itt kamatoztassák megszerzett tudásukat. Intézményünk 8 tanulója pályázott sikerrel, melynek köszönhetően havi 25 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek. A szerződés aláírására 2019. december 12-én a Városháza Dísztermében került sor, ahol Szita Károly polgármester is gratulált az ösztöndíjasoknak, beszélgetett velük további terveikről. Iskolánk tanulói arról számoltak be, hogy duális szakképzésben tanulnak, mindegyikük jelenlegi képzőhelyén képzeli el jövőjét. Többeknek a cégek már állást is ajánlottak.

Ösztöndíjasaink:

 • Bajna Ádám: gépgyártástechnológiai technikus
 • Matics Gábor: gépgyártástechnológiai technikus
 • Szemesi Krisztián Attila: gépgyártástechnológiai technikus
 • Schmidt Roland: hegesztő
 • Nagy András: hegesztő
 • Weisz János: hegesztő
 • Koncz Máté: autószerelő
 • Torma Ervin: autószerelő

Gratulálunk tanulóinknak és sikeres tanulmányokat, vizsgákat kívánunk nekik!

 

http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2019-12-12/tizennyolc_uj_osztondijassal_kotott_szerzodest_a_varos.html

http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2019/12/12/tizennyolc-uj-osztondijassal-kotott-szerzodest-kaposvar.html

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/szamit-rajuk-kaposvar-az-iden-lett-a-legtobb-osztondijas-1980204/

 

Az Eötvös diákja lett Kaposvár Szépe 2019-ben

A napokban rendezték Somogy megyeszékhelyén a Kaposvár Szépe választást, ahol a 9 fős döntőben a zsűri az Eötvös diákját, Hammer Noémit választotta a legszebbnek. A győztes a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 12/D osztályos tanulója, a rendvédelmi osztályba jár és 2020-ban fog érettségi vizsgát tenni. Noémi tavaly is indult a megmérettetésen, ahol sikerült elnyernie a közönségdíjat. A fiatal szépséget idén királynővé koronázták, ami egyben azt jelenti, hogy a Miss Hungary országos versenyen is indulni fog. Az alábbiakban a győztessel készített interjút olvashatják.

 • Mikor fogalmazódott meg benned a vágy, hogy indulj a versenyen?
 • Igazából tavaly is azzal a céllal indultam, hogy megmutassam magam, de komolyabb célokat nem fogalmaztam meg. Nem tudtam, mire számíthatok, nem ismertem a mezőnyt. Ezt figyelembe véve sikernek könyveltem el, hogy elnyertem a közönség díját, de a lényeg nem is ez volt, hanem hogy jó társaságba kerültem, sok élménnyel gazdagodtam, így már tavaly eldöntöttem, hogy idén is indulni fogok.
 • Segített idén az, hogy már volt szereplési rutinod?
 • Természetesen, de egyébként többen is voltunk a mezőnyben, akik tavaly, vagy előtte már álltak kifutón. Egyes mozdulatok, gesztusok, mosoly, fejtartás, ezek mind előjöttek a tavalyi szereplést követően. Hogyan kell a zsűrit megnyerni, milyen egy forgás, hiszen ahogy a tavalyi győztes is mondta, a cél, hogy a mosolyunkkal „meg kell venni a zsűrit”. De sokat segítettek a felkészítő kollégák is, a koreográfus, Károly Beatrix, aki a Noszlopyba jár, és a szervezők is sokat segítettek.
 • Milyen ruhákban kellett megjelennetek?
 • Összesen 4 lehetőséget kaptunk, volt egy fürdőruhás bemutató, egy estélyi ruhás, egy menyasszonyi ruhás, és egy táncos ruha, amelyben együtt előadtunk egy táncot. Mindegyiknél máshogy kellett viselkedni. A bikinisnél meg kellett mutatni, hogy milyen dögösek vagyunk, hogy hogyan tudunk játszani a testünkkel, csábítónak kellett mutatkozni. Az alkalmi ruhánál dívának kellett tűnni, felemelt fejjel, büszkén, hódítóként vonulni. A menyasszonyi ruhában pedig a komoly, nőies személyt kellett előhívni, aki valójában vagy. A ruháinkat a Karácsonyi Andrea tervezte, de idén beleszólást is engedélyeztek, a személyiséghez, a testalkathoz igazították a ruhákat, fontos volt, ki mit vállal be, látszódhat-e a hát, a váll, szóval közösen dolgoztuk ki a külsőt. Megkérdezték, milyen színeket szeretünk, és azt gondolom, jól választottunk. A mozgásra is nagyon kellett figyelni, különösen a közös tánc okozott nehézséget, végig kellett koncentrálni és a másikra is figyelni kellett, ez bonyolította a feladatot. Nekem személy szerint a menyasszonyi ruha tetszett a legjobban. Abban éreztem leginkább jól magam.
 • Mennyire izgultál, hogyan fogadtad a döntést?
 • Igazából nem támasztottam nagy elvárásokat magammal szemben, így nem izgultam annyira. Kiskoromban nem tartottam magam szépnek, úgy érzem, mások sem, túl soványnak tűntem, nem volt sok önbizalmam. Ezen javított már a tavalyi verseny is, idén meg főleg a győzelem. Tavaly jól esett, hogy nyertem díjat, idén abban reménykedtem, hogy esetleg a négyben benne lehetek, vagy udvarhölgy lehetek, de a győzelemben nem gondolkodtam. Ebből következően nagyon meglepett, amikor már csak a királynői cím volt hátra, akkor picit bánkódtam is, hogy nem nyertem semmit, aztán amikor kimondták a nevem, nem akartam elhinni.
 • Ezért érzékenyültél el a színpadon?
 • Igen, elpityeredtem, mivel tényleg meglepett és meghatódtam. De ezek az öröm könnyei voltak.
 • Hogyan fogadták a hozzád közel állók a sikert?
 • Az anyukám nagyon sírt, ott volt még anya párja és anya testvére is, azt mondták, nagyon büszkék rám, ez sokat jelentett. Ott voltak az osztálytársaim is, akik végig biztattak és mondták, hogy ők biztosak voltak a győzelemben. Persze, utólag mondták ezt…
 • Lesz-e folytatása a szép sikernek?
 • Most úgy néz ki, hogy igen, a szervezők ezzel a 20-as országos döntőbe is visznek, ha minden jól alakul. Az országos verseny, a Miss Hungary mellett külföldi szereplés is felmerült, a Miss Earth, amit a környezetvédelem jegyében rendeznek. Ennek a részleteit még nem tudom, hogy melyik országban és milyen időpontban lenne, a Magyarország Szépe versenyre valószínűleg 2020 júliusában kerül majd sor.

 

Kiss Ernő

A TEK küzdősportgáláján jártak diákjaink

Egy rendvédelmi dolgozó mely szituációkban kamatoztathatja a küzdősportban szerzett tudását? Milyen stresszhelyzetekre készítheti fel őket ez a sportág? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok a kaposvári diákok, akik most először látogattak el a Terrorelhárítási Központ Budapesten megrendezett Budo- és Küzdősportgálájára.

Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium rendészeti szakos tanulóit Lóki Sándor tanítja önvédelemre, aki 5 éve a TEK paksi és pécsi kirendeltségének egyik közelharc-kiképzője is. Azt mondja, az órákon olyan szituációkat gyakorolnak a gyerekekkel, mint ami a valós helyzetekben is gyakorta előfordul, éppen ezért fontos, hogy minden technikát jól elsajátítsanak, amelyekből természetesen számot is kell adniuk. A Terrorelhárítási Központ szakemberei a munkájukba is beavatták a fiatalokat, megtudhatták, hogy miben is más a TEK-Fight néven ismertté vált stílus, és a rendőrségi videókból már jól ismert páncélosok felszereltségéről és teherbírásáról is hallhattak. Hajdu János főigazgató egy kerekasztal beszélgetésen, példákkal szemléltette a diákoknak a szervezet kiemelt szerepét. A rendezvény sztárvendége a háromszoros K-1-világbajnok holland Peter Aerts volt, a sportnap pedig izgalmas, feszültséggel teli profi K1 és MMA gálamérkőzésekkel zárult. A Terrorelhárítási Központ jövőre egyébként jubileumi gálát rendezhet, a szervezet ugyanis 2020 szeptemberében ünnepli 10 éves fennállását.

Tanulók: 9.D Őze Olivér, 10.D Széll Máté, 11.D Jakabfi Laura, 12.D Pucz András

Kísérőtanáruk Stoff Dóra volt.

Galéria:
 

Versenyeredmények a 2018/19-es tanévben

Verseny neve

Résztvevők

Eredmény

Felkészítő tanár

OSZTV informatika

Gabos Balázs 5/13. A

Országos válogatóba jutott

Czank Mátyás

Zrínyi Ilona Országos Matematika verseny, megyei forduló

Dávid Martin 11. C

megyei 1. hely

Molnár Imre

Ferka Gabriella

Borbényiné Molnár Hajnalka

 

 

 

Bolyai matematika csapatverseny, körzeti forduló

Gadányi Kata 11. D

Domoszlai Martin Zsolt 11. D

Darabán Dániel 11. D

Bajna Ádám 11. A

 

Bíró Gábor 11.I

Hamberger Máté 11.I

Draskovics Dániel 11.I

Schmal Roland 11.I

 

körzeti 9. hely

 

 

 

 

körzeti 15. hely

Borbényiné Molnár Hajnalka

 

 

 

 

Ferka Gabriella

Örökségünk ’48 országos történelmi verseny

Járfás Levente 11. D

Novák Dóra 11. D

Pucz András 11. D

 

Kálmán Kata 12. D

Putnoki Rita 12. D

Szili Martina 12. D

országos 1. hely

 

 

 

országos 2. hely

Takács Szilvia

Magyarok Európában országos állampolgári csapatverseny

Horváth Péter 11. K

Pirka András 11. K

Simon Máté 11. K

országos 9. hely

Kiss Ernő

Magyar népi balladák irodalmi pályázat

Bajna Ádám 11. A

országos 3. hely

Szabó Anikó

László Gyula országos történelmi verseny, egyéni kategória

Novák Dóra 11. D

Pucz András 11. D

országos 1. hely országos 6. hely

Kiss Ernő

KSZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Idegennyelvi versmondó verseny

Lengyel Leila 10. A

1. hely

Fajtai Piroska

Kárpát-Medencei Magyarok Baráti Társasága XXI. Versmondó verseny

Andi Patrik Bence 10. K

2. hely

Kolozsiné Keresztes Éva

V. Dékáni-Krampusz Kupán

Iskola fiú focicsapata

2. hely

Spilák Szilveszter

Somogy Megyei Diákolimpia Futsal V-VI. korcsoport

Iskola fiú futsalcsapata

4. hely

Spilák Szilveszter

Centrum Futsal Regionális döntő

Iskola fiú futsalcsapata

3. hely

Spilák Szilveszter

On-Lion angol nyelvű levelezőverseny

Novák Dóra 11. D

országos 9. hely

Kulcsár József

Somogy megyei Tehetségsegítő Tanács angol fordítóverseny B2

Novák Dóra 11. D

iskolai forduló 1. hely

Kulcsár József

Somogy megyei Tehetségsegítő Tanács angol fordítóverseny B1

Hamberger Máté 11. I

Nagy Alexander 10. B

Kajkos Marcell 9. C/NY

 

iskolai forduló 1. hely

iskolai forduló 2. hely

iskolai forduló 3. hely

Gerdelics Éva

Végvári Judit

Czank-Kovács Gabriella

 

Angol nyelvű iskolai prezentációs verseny pénzügy témakörben

9. C/Ny csapata

 

KK 12. csapata

 

11. C csapata

iskolai forduló 1. hely

iskolai forduló 2. hely

iskolai forduló 3. hely

Végvári Judit

 

Végvári Judit

 

Tamás Nikolett

Somogy Megyei Diákolimpia

B33 Kosárlabda

Iskola leány csapata

megyei 2. hely

Deák Zsuzsanna

Somogy Megyei Diákolimpia

V-VI. korcsoport

„A” leány kosárlabda

Iskola leány csapata

megyei 2. hely

Deák Zsuzsanna

Fair Play Kupa amatőr kispályás labdarúgó torna

Iskola leány csapata

városi 1. hely

Deák Zsuzsanna

Fair Play Kupa amatőr kispályás labdarúgó torna

Iskola fiú csapata

városi 2. hely

Spilák Szilveszter

XXI. MLSZ-Kapos Kupa nagypályás, középiskolás labdarúgótorna

Iskola fiú focicsapata

városi 3. hely

Spilák Szilveszter

Somogy Megyei Asztalitenisz Diákolimpia Döntő V-VI. korcsoportban

Szőnyi Róbert Kk13

Fajcsi Péter 12. A

Katona Bálint Kk13

megyei 3. hely

megyei 6. hely

megyei 8. hely

Okos Balázs

Teremtájfutás

Pucz András 11. D

megyei 2. hely

Kulcsár József

Somogy Megyei Diákolimpia

röplabda „A” V-VI. korcsoport

Iskola fiú csapata

megyei 2. hely

Nagy Noémi

(Kulcsár József)

Diákolimpia Röplabda V-VI. korcsoport

Iskola fiú csapata

országos döntő 4. hely

Kulcsár József

Nagy Noémi

Diákolimpia Röplabda V-VI. korcsoport

Iskola fiú csapata

megyei 3. hely

Nagy Noémi

Diákolimpia Röplabda V-VI. korcsoport

Iskola leány csapata

megyei 3. hely

Nagy Noémi

Somogy Megyei Diákolimpia

röplabda „A” V-VI. korcsoport

Iskola leány csapata

megyei 3. hely

Nagy Noémi

Somogy Megyei Diákolimpia úszás V-VI. korcsoport 4x50 m fiú váltó

 

Hegedüs Csaba 10. D

Ringl Dániel 12. B

Tóth Bence 12. D

Ihárosi Dániel 11. A

országos 5. hely

Kulcsár József

Stoff Dóra

Somogy Megyei Diákolimpia 100 m hátúszás V-VI. korcsoport

Bosnyák Krisztián 11. B

 

megyei 3. hely

Kulcsár József

Stoff Dóra

Légfegyveres Lövész Kupa Postaverseny egyéni

Oláh Zsófia 11. D

Juhász Martin12. D

országos döntőbe jutás

Kulcsár József

 

Légfegyveres Lövész Kupa Postaverseny csapatverseny

Hammer Noémi 11. D

Oláh Zsófia 11. D

Szabó Laura 11. D

országos döntőbe jutás

Kulcsár József

 

Verseny neve

Résztvevők

Eredmény

Felkészítő tanár

Krimit tud?

Kelemen Adrienn 10. D

Kóródi Dorina 10. D

Orbán Réka 10. D

regionális forduló 4. hely

Kránicz Tünde

Göcseji Harci Túra

Hammer Noémi 11. D

Horváth Csenge 9. D

Pucz András 11. D

Sunyec Bence 12. K

 

országos 6. hely

Kulcsár József

(Stoff Dóra kísérő)

Országos Haditorna

XVI. országos ifjúsági honvédelmi verseny

Kovács Dániel 12. K

Sunyec Bence 12. K

Szabó Levente 11. D

Putz András 11. D

megyei 1. hely

Kulcsár József

(Klenovics Endre kísérő)

Országos Haditorna

XVI. országos ifjúsági honvédelmi verseny

Horváth Csenge 10. D

Teglovics Bálint 10. D

Farkas Krisztián 11. C

Latyák Pál 11. D

megyei 3. hely

Kulcsár József

(Klenovics Endre kísérő)

Diákolimpia atlétika

Fiú súlylökés

Vasvári Péter 12. A

Latyák Pál 11. D

Szabó Kevin 12. A

Kovács Roland 12. A

Ambrus Bálint 12. A

megyei 1. hely

Retter Tamás

Diákolimpia atlétika

Fiú magasugrás

Keresztes Zalán 10. K

Plajbász Bence 12. E

Dávid Bence 11. C

Tóth Bence 12. D

Niklai Péter 11. D

megyei 2. hely

Retter Tamás

Diákolimpia

Fiú svédváltó

Holoda Martin 12. B

Pete Martin 11. B

Tóth Bence    12. D

Teglovics Bálint  10. D

megyei 2. hely

Retter Tamás

Diákolimpia atlétika

Leány távolugrás

Markán Valentina 11. B

Szűcs Blanka 10. K

Horváth Csenge 10. D

Lábodi Lili 11. D

megyei 2. hely

Retter Tamás

Diákolimpia atlétika

Leány svédváltó

Lábodi Lili 11. D         

Horváth Csenge 10. D

Domokos Diána 10. D

Kontra Karolina 10. K

megyei 3. hely

Retter Tamás

Aludj máskor! 24 órás vetélkedő Nagybajomban

Iskola csapata

8. hely

Kránicz Tünde, Stoff Dóra, Bödő Krisztián (kísérők)

Showtánc csapatvilágbajnokság

Nagy Vivien 9. D

1. hely

Crystal táncegyüttes

Csak tiszta forrásból fotókiállítás

Tóth Zsombor 10. A

országos 1. hely

 

 

Kollégiumi fotókiállítás természeti képekből

Tóth Zsombor 10. A

 

 

Horváth Géza nemzetközi ökölvívó emlékverseny 70 kg junior korcsoport

Györei Barnabás 9. K

nemzetközi 1. hely

Ring SC Kaposvár

 

Horváth Géza nemzetközi ökölvívó emlékverseny 70 kg junior korcsoport

Györei Barnabás 9. K

legjobb junior versenyző

Ring SC Kaposvár

 

Id. Süllős Gyula emlékverseny

Györei Barnabás 9. K

országos 1. hely

Ring SC Kaposvár

Magyar bajnokság ökölvívás, junior krcs.

70 kg

 

Györei Barnabás 9. K

országos 2. hely

Ring SC Kaposvár

 

Ösztöndíj kiemelkedő eredményért

Iskolánk három tanulója Balogh Blanka (9. K), Olasz Luca (9. K) és Nagy Vanda Stella (11. K), akik a Katonasuli program és a Honvéd Kadét képzés résztvevői, Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjban részesülnek kiemelkedő tanulmányi eredményük elismeréseképpen. Az ösztöndíjakat Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára adta át ünnepélyes keretek között 2019. október 25-én Budapesten, a Stefánia Kultúrpalotában.

 

 

Diadal a XII. Göcsej Kupán

Másodszor vettünk részt a Zala megyei csácsi Arborétumban megtartott Göcsej Kupán, ami egyben a Zala megyei nyílt honvédelmi bajnokság is volt.
Minden csapat két fiúból és két lányból állt. A résztvevő 14 csapat 15 különböző feladatot hajtott végre, forgószínpad-szerűen. A feladatok egy része embert próbáló volt: a szakadékból mentés, ahol 120 méteres, 14%-os „gödörből” kellett a csapatoknak egy 82,5 kg-os bábut minél gyorsabban felhozni, vagy egy 30 cm átmérőjű, 3 méteres farönkkel 5 percig felüléseket végrehajtani és ilyen volt a ,,Curahee” futás is, ahol egy 3 km-es, 45%-os átlagos emelkedésű pályán kellett futni a versenyzőknek (no meg annak a tanárnak, aki végig kísérte tanulóit). Ezek mellett persze voltak a „szokásos” versenyszámok is. Az egészségügyi, mátrix, akadálypálya, lövészet (légpuska, lézer-és airsoft lövészet), fegyveres váltó, kézigránát hajítás, távbecslés gépkarabély szét-és összeszerelés, katonai történelmi teszt.
Amellett, hogy a csapat végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a mátrix tájékozódási futást, a fegyveres váltófutást, a szakadékból mentést, a tesztet, a légpuska lövészetet a legjobb eredménnyel csináltuk meg.
A fenti eredmények alapján az eredményhirdetésnél csapatunk szerezte meg az első helyezést és a velejáró kupát. Sajnos, a vándorserleg nem lehetett a mienk, mivel azt a legjobb zalai csapat szerezte meg, egyben jogot szerezve az Országos Haditorna Versenyre.A Csapat felkészítésében Szabó Andrea védőnő és a 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársai segédkeztek.

A Csapat tagjai: Kulcsár József, felkészítő tanár, Farkas Krisztián, Pucz András, Horváth Csenge, Pinizsi Petra

 

Fogadalmat tettek a honvéd kadétok

 

Új hagyománnyal bővült intézményünk: szeptember 4-én sor került az idei tanévben induló honvédelmi ágazati szakgimnáziumi képzésben részt vevő diákok számára az első honvéd kadét fogadalomtételre és avatásra.

Ünnepélyünket megtisztelte jelenlétével Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja, Sipos Antal ezredes, a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred Parancsnoka, Gavlik Péter ezredes, a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka és Horváth Jenő őrnagy urat, a Magyar Honvédség 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

A vendégek és intézményünk igazgatójának köszöntője után került az Eötvös Kadétok ünnepélyes fogadalomtételére, majd Sipos Antal ezredes úr kadéttá avatásuk alkalmából átadta a tanulóknak az állományjelzőket.

sajtómegjelenések:

sonline.hu

kaposvarmost.hu

A legeredményesebb tanulókat köszöntötték

 

Június 19-én került sor az Együd Árpád Kulturális Központban a kaposvári oktatási intézmények kiemelkedő eredményt elérő tanulóinak és felkészítő tanárainak díjazására. Oláh Lajosné Alpolgármester Asszony iskolánkból a következőket köszöntötte:

Csapat verseny

Csapattagok

Verseny megnevezése

Helyezés

Felkészítő tanár

Járfás Levente 11. D

 

Novák Dóra 11. D

Pucz András 11. D

 

Örökségünk ’48 országos történelmi verseny, csapatverseny

 

 

 

országos 1. hely

 

 

 

 

Takács Szilvia

 

 

 

Kálmán Kata 12. D

Putnoki Rita 12. D

Szili Martina 12. D

Örökségünk ’48 országos történelmi verseny, csapatverseny

országos 2. hely

 

 

 

Takács Szilvia

 

 

 

 

 

 

 

Tanuló

Verseny megnevezése

helyezés

Felkészítő tanár

Gabos Balázs 5/13 A

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, műszaki informatika

országos 4-9. hely

Czank Mátyás

Bajna Ádám 11. A

Magyar népi balladák irodalmi pályázat

országos 3. hely

Szabó Anikó

Novák Dóra 11. D

László Gyula országos történelmi verseny, egyéni kategória

 

országos 1. hely

Kiss Ernő

 

Pucz András 11. D

László Gyula országos történelmi verseny, egyéni kategória

 

országos 6. hely

Kiss Ernő

 

Pinizsi Petra 11. D

Szivárványhíd országos irodalmi levelező verseny, egyéni

 

országos 1. hely

Kolozsiné Keresztes Éva

Bognár Barbara

 

 

Ivusza Martin 11. C

 

Szivárványhíd országos irodalmi levelező verseny, egyéni

 

országos 1. hely

Kolozsiné Keresztes Éva

Bognár Barbara

Tóth Zsombor 10. A

Csak tiszta forrásból fotókiállítás

országos 1. hely

 

Sajtómegjelenések (fotógalériával):

Kapos.hu

Sonline.hu

Kaposvármost.hu
 

Év diákja, év tanára díjátadó az Eötvösben

A Kaposvári Szakképzési Centrum minden évben díjazza azokat a tanulókat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak tanulmányi vagy sportversenyeken, illetve felkészítő tanáraikat, akik segítséget nyújtottak a tanulóknak felkészülésükben.
Az ünnepélyes díjátadónak idén iskolánk adott helyet, melynek során 42 diák és 21 pedagógus részesült elismerésben.

Iskolánkból az Év diákja díjban részesült a Járfás Levente, Novák Dóra, Pucz András alkotta csapat, akik az Örökségünk’48 országos történelmi versenyen 1. helyezést értek el. Emellett Novák Dóra a László Gyula történelmi versenyen is országos 1. helyezett lett, illetve az On-Lion angol nyelvi levelezőversenyen országos 9. helyezett. Pucz András az Országos Rendészeti Csapatversenyen 4., a László Gyula történelmi versenyen országos 6. helyezett, az Országos Haditornán pedig országos 9. helyezett lett.

Díjat kapott továbbá Ivusza Martin és Pinizsi Petra, akik a Szivárványhíd országos irodalmi levelezőversenyen 1. helyezést értek el,

Gabos Balázs, aki az OSZTV műszaki informatika versenyen országos 4-9. helyen végzett, iskolánk röplabdacsapata a diákolimpián elért országos 4. helyezése alapján.

A tanulók felkészítésében végzett kiemelkedő színvonalú pedagógiai munkájáért Év tanára díjban Takács Szilvia, Kulcsár József és Kiss Ernő részesült.

Gratulálunk a díjazottaknak, sok sikert kívánunk a következő tanévekre!

Sajtómegjelenés:
Kaposvarmost.hu
Kapos.hu
Sonline.hu

 

Play and Win Országos Angol Nyelvi Verseny

Iskolánkat több csapat és egyéni versenyző képviselte a hagyományos Play and Win 5 fordulós országos angol nyelvi levelező versenyén.

A diákoknak egyénileg vagy két-három fős csapatokban kellett megoldani az angolnyelvi országokkal kapcsolatos érdekes feladatokat (A vidéki és városi élet előnyei, hátrányai, a királyi család, hegyek között-völgyek között, amerikai angol, ausztrál angol, Menjünk Londonba!). Az egyéni és a csapatverseny feladatai között az volt az igazi különbség, hogy az utóbbi esetében minden fordulóban egy projektmunkát is meg kellett oldaniuk a versenyzőknek.

Az Eötvösből a legjobban a Junior 2. (B1 szint) kategóriában szereplő  Oláh Zsófia, Péter Lilla és Darabán Dániel (11.D , szaktanár: Kulcsár József) összetételű csapat szerepelt, akik a nevezett 20 csapatból a harmadikok lettek.

A gépészesek közül még az ugyanebben a kategóriában induló, de egyénileg versenyző Hegedüs Csaba (10.D) küldte be értékelhetően  mind az öt feladatra a választ, aki a negyvenhárom fős mezőnyben a 22. lett. A többiek sajnos nem teljesítették az öt forduló kritériumait.

Díjazták pedagógusainkat

A 2019 június 5-i városi Pedagógusnapi Ünnepségen díjazták tanárainkat.

Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere dicsérő oklevelet adományozott a tanulók nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért:

Horváth Jenőnek

Professzor Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere elismerő oklevelet adományozott a kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben dolgozó pedagógusok számára:

Huszár József

Kulcsár József

Sándor Gyula

A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményei pedagógusainak Professzor Dr. Kásler Miklós miniszter Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetéseket adományozott:

Baloghné Papp Zsuzsanna

Dr. Bögölyné Róber Judit

Klenovics Endre

Rédling Géza

Zámbó Tibor

 

Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elismerését fejezte ki a tehetséggondozásban kiemelkedő munkájáért:

 

Kulcsár József

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, jó egészséget, magánéleti és szakmai sikereket kívánunk!

 

 

Kiváló eredmények az I. Regionális Kadét Kupán

 
Három megye hat, honvédelmi képzést folytató középiskolájának, mintegy nyolcvan versenyzője szerepelt az első ízben kiírt Országos Kadét Kupa regionális viadalán Kaposvárott.

Négy versenyszámban mérték össze felkészültségüket a versenyzők, -érdekesség, hogy a csapatversenyben a fiú-lányok eredménye egyaránt beleszámított. Egy igazán nehéznek mondható akadálypálya leküzdésével kezdődött a verseny, majd jött a lövészet, amit a gránáthajítás követett, három különböző távolságban elhelyezett célra. Legvégén az úgynevezett „Mátrix futás” volt a terítéken, ahol a versenyzőknek térkép alapján, a helyes sorrendben kellett megtalálni a megfelelő jelölőkúpokat. Elsősorban a hibátlan végrehajtás számított, utána csak az idő.

Iskolánkat tizennyolcan (6 lány és 12 fiú) képviselték, kimagaslóan jó eredménnyel. A lányok mezőnyében Horváth Csenge (10.d) a második, míg Szabó Laura (11.D) a harmadik lett. Itt egy pécsváradi tanuló lett az első.
A fiúk mezőnyében Pucz András (11.D) megnyerte a versenyt, akit a szintén gépészes Farkas Krisztián (11.I) követett. A harmadik helyet a szekszárdi Ady versenyzője szerezte meg.
A Csapatversenyben Pécsvárad és Szekszárd csapatai előtt iskolánk csapata diadalmaskodott.

Az Eötvös Csapata (guggolnak): Szabó Laura, Farkas Krisztián, Pucz András, Horváth Csenge, Domokos Diána, Jónás Jázmin, Pinizsi Petra, Hammer Noémi, Kulcsár József, (állnak): Domoszlai Martin, Szabó Levente, Latyák Pál, Teglovics Bálint, Anga Máté, Farkas Adrián, Deák Richárd, Széll Máté, Landor Patrik, Kovács Patrik

HONVÉDELMI RAJZPÁLYÁZAT

2019. május 20-án, Buda vár visszafoglalásának 170. éve alkalmából meghirdetett, „A Magyar Honvédelem” című helyi rajzpályázaton Páhoki Dominika 9/K osztályos tanuló I. helyezést, míg Finta Ágnes 9/A osztályos tanuló II. helyezést értek el.
A pályázatot két kategóriában írták ki, általános és középiskolai, és összesen 35 rajz közül válogatták be iskolánk tanulóit a legjobbak közé. A díjátadóra a Berzsernyi parkban, a 44-es gyalogezred emlékműjénél került sor.

Jutalmuk oklevél, valamint 8.000 és 6.000 Ft értékű könyvutalvány.

Rajzaik megtekinthetőek a kaposvári Helyőrségi Klub kiállítótermében.
Felkészítő tanáruk: Nyári Milán
Sajtó:
Sonline.hu
Kapos.hu
Kaposvarmost.hu
 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Akikre büszkék vagyunk csatornájára