KOLLÉGIUM 40

Kollégiumunk 40 éves alapításának és fennállásának alkalmából színes programokkal vártuk az érdeklődőket.

A nyitónapon 2018.10.01-én tanulónk Tóth Zsombor: Szeptember című fotókiállítását láthatták a fotózás iránt érdeklődők. A megnyitón Bedő Kornél a Compur Fotóklub elnöke méltatta Zsombor munkáit. Délután a Kultúr Találka együttes megzenésített versekkel szórakoztatta a hallgatóságot.

A második napon a főzésé volt a főszerep. A kollégiumi csoportok főzőversenyen mérhették össze tudásukat. A zsűrit nehéz helyzet elé állította a sok finomság értékelése.

A harmadik napot Terényi Zoltán kollégiumunk első, alapító igazgatójának előadása vezette be, „Somogy 2000” című térplasztikájáról tartott előadásával a 11/d osztályban. Délután ünnepi műsorra került sor. Weimann Gáborné igazgatónő köszöntötte a szép számú vendégsereget, majd Zsom János kollégiumvezető köszöntője után meghívott vendégeink is hozzátették gondolataikat az ünnepi alkalomhoz.

Csiba Ágota a KSZC főigazgatója emléklapot adott át a kollégium 40 éves évfordulója alkalmából és egy 300.000 forintos szabad felhasználású támogatást is ajándékozott az intézménynek. Dér Tamás alpolgármester beszédében kitért arra, hogy nem vendégként érkezett, mivel iskolánkban tanított hosszú éveken át. A kollégiumnak a város által adományozott emlékplakettel kedveskedett. A Terényi Zoltán nyugalmazott kollégiumigazgató által tervezett és a kollégiumban felállított térplasztika újraavatásával zárult a megemlékezés, amelyen tanulóink színvonalas műsort mutattak be. A nap zárórendezvénye a nyugdíjas találkozó volt, ahol egykori dolgozóinkat láttuk vendégül.

A negyedik napon kollégiumok közötti vetélkedőre került sor, melyen öt csapat mérte össze tudását. A vidám, játékos feladatok sok mosolyt csaltak a résztvevők és a zsűri arcára is. Valamennyi versenyző elégedetten távozott, az első három csapat díjazásban részesült.

Október 5-én, a kollégiumunk 40 éves fennállása alkalmából zajló ünnepségsorozat lezárásaként rendeztük meg az iskolánkban működő „Gépészek a Gépészekért” Alapítvány 6. jótékonysági bálját.

A rendezvény megnyitóján Weimann Gáborné igazgató, kuratóriumi tag köszöntője után Fisli István elnök beszélt az alapítvány működéséről, fő céljairól, és az elmúlt év legfontosabb eredményeiről. Műsorral is készültünk a mintegy 100 fős vendégsereg számára. A tavaly megismert nagybajomi San Dance Studio TSE fiataljai (vezetőjük Berkes Sándor) látványtáncokat adtak elő, Szeberényi Gergő 9.C osztályos tanuló pedig énekelt. A színvonalas műsor remekül megalapozta az este hangulatát.

Az ünnepi vacsora  - melyet az elmúlt évekhez hasonlóan a Patent Bt. készített - ismét nagy sikert aratott, A sertésszelet jóasszony módra és a töltött káposzta mellett hidegtálak, saláták, rétesek, sárgarépatorta és aprósütemények kerültek az asztalra. A hajnalig tartó tánchoz és mulatozáshoz a hagyományokhoz híven – immár új énekessel - a népszerű Fagyi Band zenélt. A tombolasorsoláson dísztárgyak, ajándékcsomagok, értékes háztartási gépek, és több torta is gazdára talált.

Vendégeink visszajelzése alapján mindenki nagyon jól érezte magát rendezvényünkön, és sokan jelezték, hogy jövőre is szívesen részt vesznek majd alapítványunk bálján.

 

Köszönjük minden tanulónak, osztálynak, szülőnek, dolgozónak, partnernek a tombolatárgy felajánlásokat és a támogatói jegyek vásárlását, mellyel hozzájárultak a bál megrendezéséhez, és alapítványunk további sikeres működéséhez!

 

Támogatóink:

 

Videoton Elektro – Plast Kft.

Kometa ’99 Zrt.

Kapos Járműgyártó és Javító ZRT. Tamás László

Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt.