ECDL

                                                     www.ecdl.hu

ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány –
European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.
Az ECDL finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.
Bővebb tájékoztató az ECDL-ről

Iskolánk hivatalos ECDL vizsgaközpont.

ECDL vizsgákról röviden:
Iskolánkban először vásárolni kell egy ECDL vizsgakártyát, melynek ára 7.500.- forint, melyhez ki kell tölteni egy adatlapot a személyes adatokkal. Ezt a kártyát kell minden vizsgára magával hozni a vizsgázónak. A kártya kiállítása után 3 évben belül kell a vizsgákat teljesíteni. A 7 vizsga gyakorlati vizsga (4 kötelező, 3 szabadon választott). Van lehetőség ECDL BASE vizsgát tenni, amely 4 modulból áll (3 kötelező, 1 szabadon választott), ára 6.000.- forint.

A vizsgafeladatokat az ECDL példatárból választják ki, a példatár a www.ecdl.hu honlapon elérhető. A példatár a felkészülés során nagyon hasznos lehet.

Iskolánk az ECDL modulokból vizsgákat szervez. Egy vizsga 3.000.- forintba kerül (iskolánk diákjainak 1.500.- forint) a vizsgázónak. Sikertelen vizsga esetén a kártyára nem kerül bejegyzés. A kiírt vizsgákra a vizsga előtt minimum 3 nappal kell jelentkezni. Vizsgáztatni általában délután a 7. óra után tudunk a gépteremben.

További információk és jelentkezés:
Andrikóné Maza Szilvia tanárnőnél személyesen az iskolában
vagy a következő email címen: (andrikone.ecdl@gmail.com)

Vizsgaközpontunk árai